Εξοικονόμηση Κατ' οίκον

Απαλλαγείτε από τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς αναβαθμίζοντας ενεργειακά το σπίτι σας. Περισσότερα από το 90% των υφιστάμενων κτιρίων καταναλώνουν και άρα κοστίζουν περισσότερο από αυτό που θεωρείται ενεργειακά αποδοτικό. Ακόμα και τα κτίρια που έχουν κατασκευαστεί την τελευταία δεκαετία, με πρόβλεψη θερμομονωτικής προστασίας, παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις ως προς την ενεργειακή τους απόδοση. Συχνά τα προβλήματα που παρατηρούνται μπορούν να βελτιωθούν σε μεγάλο βαθμό ακόμα και με απλές παρεμβάσεις, ενώ όταν πιο εκτεταμένες παρεμβάσεις απαιτούνται το κόστος των επεμβάσεων συνήθως μπορεί να αποσβεστεί μέσα σε λίγα μόλις χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια είναι σε ισχύ το επιδοτούμενο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» που δίνει σημαντικά οικονομικά κίνητρα για την αναβάθμιση των ακινήτων, κάνοντας τις βελτιωτικές παρεμβάσεις ακόμα πιο προσιτές.

Η P&D Consultants προσφέρει ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες ώστε να σας βοηθήσει τόσο στην διαδικασία ένταξης στο Πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον όσο και στην επιλογή των παρεμβάσεων εκείνων που αποδίδουν το μέγιστο δυνατό για το σπίτι σας. Το σύνολο της αμοιβής μας χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον.

10 απλά βήματα για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα:

 1. Επικοινωνία με την P&D Consultants.
 2. Έλεγχος κριτηρίων επιλεξιμότητας της κατοικίας.
 3. Εξέταση πιστοληπτικής ικανότητας του ιδιοκτήτη από την τράπεζα εφόσον επιθυμεί την διαμεσολάβηση της.
 4. Έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης και επιλογή των παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης.
 5. Υποβολή των δικαιολογητικών.
 6. Έγκριση αίτησης του ενδιαφερόμενου.
 7. Υπογραφή της δανειακής σύμβασης (προαιρετικό).
 8. Υλοποίηση παρεμβάσεων.
 9. Έκδοση δεύτερου Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης.
 10. Τελική εκταμίευση.

Εργασίες που χρηματοδοτούνται:
 • Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτηρίου συμπεριλαμβανομένου του δώματος/στέγης και της πιλοτής (συμπεριλαμβάνονται πρόσθετες εργασίες όπως αποξηλώσεις και αποκομιδή, επεμβάσεις στη στέγη πχ. αντικατάσταση κεραμιδιών, κτλ).

 • Αντικατάσταση κουφωμάτων και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης (συμπεριλαμβανομένων εξώπορτα κτηρίου, κουφώματα κλιμακοστασίου, παντζούρια, ρολά, τέντες, κτλ).

 • Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης (συμπεριλαμβανομένων αντικατάσταση εξοπλισμού του λεβητοστασίου και του δικτύου διανομής, τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα, συστήματα ελέγχου και αυτονομίας θέρμανσης κτλ).